Olvasási idő: 3 perc

Töltés az éjszakai áram segítségével, hatékonyan

Még ma is az egyik leggyakoribb ellenérv az elektromos jármű vásárlásával szemben, hogy a töltési lehetőségek ritkák, drágák és kényelmetlenek. Ma már egyik állítás sem állja meg a helyét, és számos lehetőség van, valamint néhány trükk, amellyel még az alapból alacsony költségek is minimalizálhatók, például az éjszakai áram használata által.

Éjszakai áram a nagyobb megtakarításért

Köztudott, hogy éjjel kevesebb az áram ára, mint nappal, és ennek nagyon egyszerű oka van. Mivel nem lehet nagy mennyiségű villamos energiát tárolni, azt úgyis el kell adni, és éjszaka kisebb a hálózat terhelése, mint nappal. Ezt a gyakorlatban egyszerűen le tudjuk tesztelni egy hálózatfigyelős töltő segítségével, amivel ráadásul még otthonunk biztonsága és hatékonysága is növelhető.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért olcsóbb az éjszakai, mint a nappali áram, de a válasz nagyon egyszerű: a lakosság és a vállalatok többsége nappal aktív, ekkor dolgozunk, a gyerekek iskolában vannak, valamint koraeste is még viszonylag magas a villamos energia felhasználásának mértéke. Éjszaka viszont az emberek többsége alszik, valamint a cégek nagy része is “pihen”. Mind az ipari, mind a lakossági áramhasználat kevesebb.

Egy elektromos autó töltése a garázsban még olcsóbb, ha éjszaka kezdjük el tölteni. Természetesen az éjszakai áramot előre kell igényelni, hiszen a műszaki infrastruktúrát ki kell építeni. Számokban kifejezve nappal 36 forintot fizetünk 1 kWh-ért, éjszaka pedig 23 forintot. Ez első ránézésre talán nem tűnik nagy különbségnek, de hosszú távon ez is érezteti hatását. Hasonlítsuk össze például egy benzines autó fogyasztásával, és látni fogjuk, hogy 1,5 liter benzin áráért legalább 100 km hatótávot kapunk.

éjszakai áram forint kwh b alap árszabás 70,104 forint kwh éjszakai árammal a2 árszabás mellé vezérelt áram időszakra esik

Melyik töltési módszer a leghatékonyabb?

Mivel számos módszer közül választhatunk, nem meglepő, hogy ennyi eszköz és információ között el lehet elveszni. Ezért is érdemes megnézni a fali töltők és töltőállomások kínálatát, mivel ma már mindenki megtalálhatja a számára megfelelő eszközt. Mindenki másképp használja az autóját, más az energiaigény, valamint a kívánt töltési idő is.

Az első dolog, amit el kell dönteni az elektromos jármű töltésével kapcsolatban, hogy először nyilvános töltőállomást vagy otthoni megoldást akarunk-e használni. Az előbbi felgyorsítja a töltési folyamatot, de nincs garancia arra, hogy mindig lesz a közelben szabad töltőállomás, ami késésekhez és programmegszakításokhoz vezethet. Az otthoni felhasználók számára több lehetőség is kínálkozik. Telepíthetünk saját töltőoszlopot vagy falra szerelhető töltőt, hogy bármikor kényelmesen elindíthassuk a töltést. A garázsba beszerelt töltőnek számtalan előnye van, például alvás közben is nyugodtan maximális szintre tölthetjük az akkumulátort, így minden reggel munkába menet 100%-os járművel fogunk találkozni.

vezérelt éjszakai árammal forint éjszakai áramról b tarifa napi 8 után nyári időszámítás 22 és reggel 6 között napközben is

Mindig kérjük ki szakember segítségét

Az otthoni töltő telepítése nagy szakértelmet igényel (pláne, ha az éjszakai áram előnyeit is ki akarjuk használni), és szakember nélkül nem kezdhető el. Kerüljük a saját magunk által barkácsolt megoldásokat, mivel nem hatékonyak, lassan töltődnek, kérdéseket vetnek fel a biztonsággal kapcsolatban, és a baleseteket jobb mindig elkerülni.

elektromos kályha ebből 4 6 vezérelt áramot havi 210 kedvezményes külön óra áron használhatjuk áramnak piaci ára

A folyamat első lépése az, hogy egy hivatásos villanyszerelő felméri az otthoni hálózatot és ez alapján tudunk csak választani töltőt. Maga a telepítés sem történhet meg szakember nélkül, ennek jogszabályi és biztonsági okai vannak. Ha kérdése van vagy nem tudja, hogyan induljon el, keressen minket bizalommal.

GYIK

✅ Milyen előnyei vannak az éjszakai áram alapú töltésnek? ?⚡️

Az éjszakai áram alapú töltésnek több előnye van, például az alacsonyabb költség, a hálózati terhelés csökkenése a napközbeni csúcsidőszakban és a kényelem, mivel az autó éjszaka töltődik, amikor nem használjuk.

✅ Hogyan lehet előkészíteni az autót az éjszakai áram alapú töltésre? ?⚡️

Beállítjuk az időzítőt a töltőállomáson vagy az autó beépített töltési rendszerén keresztül. Ez lehetővé teszi, hogy az autó automatikusan elkezdjen töltődni az éjszakai áram időszakában.

✅ Milyen feltételekkel lehet igénybe venni? ?⚡️

Az éjszakai áram igénybevételéhez általában meg kell kötni egy megfelelő áramszolgáltatási szerződést az elektromos autó töltése céljából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük