Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos közlekedési eszközök egyre nagyobb teret nyertek az elmúlt években, a tendencia pedig egyáltalán nem mutat lassulást. Ezért sem meglepő az, hogy az elektromos motorok ÁFA visszaigénylése cégeknek lehetséges. Természetesen több feltételnek is teljesülnie kell, de az már önmagában jó hír, hogy Magyarország ilyen tekintetben is tartja a tempót a nyugattal.

Az elektromos motorok ÁFA visszaigénylése cégeknek lehetséges, de hogyan?

Már önmagában az is egy hatalmas nagy lehetőség, hogy KAVOSZ beruházási hitel segítségével már akár elektromos töltőt is vásárolhatunk, az ÁFA visszaigénylés csak hab a tortán. Még mielőtt azonban elkezdjük a dollárjeleket látni magunk előtt, nézzük át a feltételeket. Ahhoz, hogy elektromos motor után visszaigényelhessük az áfát, a legfontosabb, hogy a járművet kizárólag a vállalkozás céljaira használhatjuk. Ilyen például az, ha bérbe adjuk, azzal futárkodunk, vagy céges ügyek intézésére használjuk.

elektromos robogó super soco tc robogók és motorkerékpátok cégeknek áfa visszaigénylés városi motorkerékpárok minőségi járművek panasonic tölthető akkumulátor

Fontos, hogy elektromos kerékpárok esetében minden egyes modell ide tartozik, ami az jelenti, hogy ha egy A1-es robogóról van szó, akkor a megtakarított összeg akár 3-400 ezer forint is lehet. Ezeknek a gépeknek a fenntartása, tankolása sokkal gazdaságosabb, így tulajdonképpen már semmi nem szól az ellen, hogy elektromos modellt vásároljunk benzines helyett.

Az elektromos közlekedésé a jövő, avagy miért éri meg a cégnek?

Manapság rengeteg újdonsággal, változással találkozhatunk, ha az elektromos autókról és motorokról olvasunk. Ez a viszonylag új fajta közlekedési mód, eszköz teljesen megreformálja az utakat. Meg kell változtatni a szükséges infrastruktúrát, de mindez csupa pozitívummal jár. Az emberek részéről mára elvárás lett az, hogy egy cég minél környezettudatosabban végezze a mindennapi tevékenységét. Mi sem lehet ennél jobb módszer, mint leváltani a jelenlegi járműparkot elektromosra?

figyelembe kell venni legjobb akkumulátorok érdekében a töltés során super soco tc km/h sebesség eéeltromos robogók áfavisszaigénylése cégeknek

Ezzel nemcsak a teljes vállalkozás ökológiai lábnyomát csökkenthetjük, de a jelenlegi, valamint az új munkatársak motiváltságát, munkához való kedvét is növelhetjük. Mindenki szeret olyan helyre bejárni, ahol élen járnak az újdonságok gyakorlati alkalmazásában. De ez még nem minden! Nemcsak a munkatársak felé jó eszköz ez, hanem hatalmas marketingfegyver lehet az, ha például elektromos motorral visszük ki a szállítmányt, nem pedig hagyományossal. Az ügyfelek azonnal fel fognak erre figyelni, pláne itt Magyarországon, ahol még mindig ritkaságszámba megy az, ha egy vállalkozás csak elektromos járműveket használ. Egy ilyen beruházással azonnal előnybe kerülhetünk a versenytársakkal szemben. A költségekről se feledkezzünk meg: mivel elektromos, a fenntartása sokkal egyszerűbb, mivel kevesebb karbantartásra van szükség, és a benzinárakat sem kell többet figyelnünk.

A töltési lehetőségek száma egyre nagyobb

Az elektromos járművekkel kapcsolatban a legtöbb ellenérv a töltéssel kapcsolatban szokott érkezni. Sokan úgy gondolják még mindig, hogy alig van nyilvános töltőállomás, ha van, az is biztosan foglalt, órákat kell sorba állni, stb. A valóság azonban teljesen más: az infrastruktúra folyamatosan fejlődik, sőt, már egyre több lehetőség van otthoni vagy akár az irodához, telephelyhez kiépíteni saját fali töltőt vagy töltőállomást. A lehetőségek tárháza hatalmas, egy valamit azonban nem szabad elfelejteni: kizárólag szakember segítségével lehet ilyen eszközt telepíteni. Ha kérdése van vagy segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal.

GYIK

✅ Mikor lehetséges az elektromos motorok áfa visszaigénylése cégeknek? ?⚡️

Az elektromos motorok áfa visszaigénylése cégeknek általában lehetséges, ha a járművet vállalkozási célra vásárolják és megfelelnek az adóhatóság által meghatározott feltételeknek.

✅ Mik a fontosabb szempontok az áfa visszaigénylés igényléséhez? ?⚡️

Fontos, hogy a vállalkozás rendelkezzen minden szükséges dokumentummal és számlával, amelyek igazolják az elektromos jármű vállalkozási célú vásárlását. Emellett a vállalkozásnak ellenőriznie kell az adóhatóság által meghatározott feltételeket és határidőket.

✅ Hogyan lehet elindítani az áfa visszaigénylési folyamatot? ?⚡️

Az áfa visszaigénylési folyamatot általában az adóhatóságnál kell kezdeményezni. A vállalkozásnak be kell nyújtania az összes szükséges dokumentumot és igénylést az adóhatósághoz, amely aztán elbírálja és feldolgozza a visszaigénylési kérelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük