Olvasási idő: 3 perc

A villanyautók népszerűsége töretlenül növekszik. Globális szinten ez odáig vezetett, hogy egyre több új gyártó jelenik meg a piacon, amelyek többsége már Magyarországon is elérhetővé vált az elmúlt időszakban. Az egyik legújabb modell, amit már mi, magyarok is beszerezhetünk, a BYD Seal.

byd seal, világ első tömeggyártású 8, cell to body, blade akkumulátor, 1 ben elektromos hajtáslánca, hatékonyságú hőszivattyús rendszer alapfelszereltségben, byd blade akkumulátor, 8 az 1 ben, tartományban megbízhatóan működő rendszert

Mit tud a BYD Seal, amit más elektromos autó nem?

akkumulátorokból származó maradék hőt, hőt is nagymértékben hasznosítani, maradék hőt is nagymértékben, cell to body, világ első tömeggyártású 8, hatékonyságú hőszivattyús rendszer alapfelszereltségben, 1 ben elektromos hajtáslánca, byd seal, byd blade akkumulátor

Kínában a BYD az új elektromos népautónak számít, hisz egyértelmű céljául tűzte ki a márka, hogy szélesebb körben elérhető modelleket szeretne gyártani. Ez röviden annyit jelent, hogy olcsó, de minőségi járműveket tudunk megvásárolni a gyártótól. Természetesen több kategóriában is képviseltetik magukat, hisz a kínálatban találhatunk tágas SUV-ot (BYD ATTO 3), olcsóbb városi kisautót (BYD Dolphin) és mai főszereplőnket, a sportos és dinamikus szedánok közé tartozó BYD Seal modellt.

Magyarországon a BYD Seal 82,5 kWh RWD Design érhető el, ami a D-szegmenst képviseli. Hátsókerék meghajtású, a maximális teljesítmény, amire képes, pedig 230 kW, ami lóerőben kifejezve 313 LE-t jelent és 360 Nm nyomatékot tud leadni. Az akkumulátor kapacitása 84 kWh. Ha a hatékonyságát vizsgáljuk, az 16,6 kWh/100 km lesz. A töltése hagyományos Type 2-es típussal oldható meg, amivel 9 óra alatt lehet feltölteni, de villámtöltés is elérhető, aminek a segítségével mindössze 38 perc alatt lehet 0-ról 100-ra tölteni az akkumulátort. A hatótávolsága igazán figyelemre méltó, mivel meleg időjárási körülmények között elérheti a 715 km-t(!) is, hidegben ez a szám 470 km lesz. Országúton melegben 475 km-re, hidegben 365 km-re lesz képes. Ugyanez az arány változó útviszonyok mellett 580 és 425 km körül alakul, de összességében kijelenthető, hogy átlagosan 500 km-t tud megtenni egyetlen töltéssel.

A fogyasztása sem mondható vészesnek, pláne, ha a többi hasonló kategóriájú elektromos autóhoz hasonlítjuk. 165 Wh/km lesz az átlagos fogyasztása, ha minden vezetési körülményt és változó időjárási viszontagságot számításba veszünk. 5,9 másodperc alatt képes 0-ról 100-ra felgyorsulni, a végsebessége 180 km/h. Az NCap törésteszten is 5 csillagos értékelést kapott a tesztet követően.

Miért éppen a BYD?

A kérdés teljesen jogosan merül fel, ezért is ajánlott olvasni az elektromos autókról. A BYD Seal gyártója, a BYD, avagy a Build Your Dream 1995 februárjában alapult. Ez egy kínai high-tech vállalat, ami napjainkban már 6 kontinensen, a világ több, mint 70 országában és 400 városában van jelen. Komáromban már 2017 óta van BYD gyár, ami elektromos buszokat készít. A főbb működési területei közé tartozik az autóipar mellett a vasúti közlekedés, a megújuló energia és nem meglepő módon az elektronika is. 

byd seal, világ első tömeggyártású 8, blade akkumulátor, platform 3.0, 1 ben elektromos, 8 az 1 ben, hőmérsékleti tartományban megbízhatóan működő, is nagymértékben hasznosítani tudja, származó maradék hőt is, széles hőmérsékleti tartományban megbízhatóan, tömeggyártású 8 az 1, byd seal, blade akkumulátor

Az autóiparban először ők jelentek meg a Blade akkumulátorral, az e-Platform 3.0 padlólemezzel, valamint a Dual-mode hibrid meghajtási technológiával. Mind a három fejlesztés, innováció fontos abban a tekintetben, hogy minél hamarabb át tudjunk térni a fosszilis üzemanyagokról a tisztán elektromos járművekre.

Az elektromos autóknak töltésre is szüksége van

A BYD Seal modell töltése viszonylag egyszerűen és gyorsan megoldható, de ha biztosra akarunk menni, akkor mindenképpen érdemes egy fali töltőt vagy töltőoszlopot otthonra is telepíteni. Ezzel sokkal kényelmesebb, komfortosabb lesz az elektromos autó használata. Amíg alszunk, addig teljesen képes az eszköz az akkumulátort nulláról 100%-ra feltölteni. A telepítést azonban csak hiteles szakember végezheti el. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal és segítünk kiválasztani, valamint telepíteni az otthonához és elektromos autójához legjobban illeszkedő töltőt.

byd seal, blade akkumulátor, platform 3.0, 8 az 1 ben, elektromos meghajtású járművekre tervezett, tisztán elektromos meghajtású járművekre, meghajtású járművekre tervezett byd, hifi dynaudio premium sound, működő rendszert úgy tervezték, tervezett byd e platform,

✅GYIK?⚡️

✅Miért növekszik folyamatosan a villanyautók népszerűsége??⚡️

– A villanyautók népszerűsége nő, mert környezetbarátabbak, hatékonyabbak és költséghatékonyabbak, mint a hagyományos járművek.

✅ Mi teszi különlegessé a BYD Seal modellt a többi elektromos autóhoz képest??⚡️

– A BYD Seal modell rendelkezik olyan innovatív technológiákkal, mint a világ első tömeggyártású 8 cell to body Blade akkumulátor és hatékonyságú hőszivattyús rendszer alapfelszereltségben.

✅Miért érdemes a BYD-t választani az elektromos autók közül??⚡️

– A BYD egy kínai high-tech vállalat, amely az autóiparban és más területeken is jelentős innovációkat hozott létre, például a Blade akkumulátorral és az e-Platform 3.0 padlólemezzel.

✅ Hogyan oldható meg a BYD Seal modell töltése??⚡️

– A BYD Seal modell töltése egyszerűen és gyorsan megoldható otthoni töltővel vagy töltőoszloppal. Ezekkel a megoldásokkal kényelmesen tölthető az autó éjszaka, amíg alszunk.

✅Milyen hatótávolságot és töltési időt biztosít a BYD Seal modell??⚡️

– A BYD Seal modell rendkívül jó hatótávolságot kínál, akár 715 km-t is elér meleg időjárási körülmények között. A töltése hagyományos töltővel 9 óra, villámtöltővel pedig mindössze 38 perc alatt elvégezhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük