Olvasási idő: 3 perc

2023-ban hazánkba is megérkezett a BYD elektromos autó márka. Mint gyár már évek óta jelen vannak Magyarországon, de a járművek hazai értékesítése csak most indult el, rögtön három modellel. A gyártó megjelenése is egyértelműen jelzi, hogy ma már az egész világ az elektromos autókra koncentrál.

Mit tud nyújtani a BYD elektromos autó?

Természetesen ahhoz, hogy a villanyautók előnyeit élvezni tudjuk, nem elég megtalálni a megfelelő modellt. A legfontosabb tényezőről is gondoskodni kell, ami pedig nem más, mint a töltés. Ehhez érdemes megnézni 2023 legjobb fali töltőit, amelyek segítségével az összes elektromos autóhoz megtalálhatjuk az ideális kiegészítőt. Ezek a legtöbb villanyautóval kompatibilisek. Ha egy BYD elektromos autó lapul majd a garázsban, akkor szintén szükség lesz egy hatékony töltőre.

A vállalat története még 1995-ben indult el, 2005 óta készít telefonokat, valamint hozzájuk szükséges komponenseket. Konkrétan az iPadek felét, valamint a világ összes okostelefonjának egyötödét gyártják. 2003 óta gyártanak autókat, természetesen 20 évvel ezelőtt még nem elektromos modellekkel kezdték. 2022 áprilisától már csak hibrid vagy tisztán elektromos autókat készítenek. Magyarországra csak utóbbiak érkeznek, ráadásul egyből három különböző modellel, amelyek más-más réteget céloznak meg.

A vállalat magát a prémium, de egyben megfizethető kategóriába pozícionálja a piacon. Az első tapasztalatok is azt mutatják, hogy maximálisan megfelelnek mindkét elvárásnak. Házon belül folyamatosak és gyorsak a fejlesztések, amelyekkel rengeteg időt és pénzt képesek megspórolni. Egy sikeres projektre akár több variációt is rá lehet húzni. Az egyik modell, ami Magyarországra is elérkezett, az a BYD Seal, ami tulajdonképpen egy sportszedán. Csúcstechnológiát és minőséget egyaránt tartalmaz a gyártó szerint. 

A vezetőülés kifejezetten kényelmes, az egész belső teret átjárja a high-tech érzés. Kétféle felszereltségben kapható, az első modellek jövő év elején kerülnek a tulajdonosokhoz várhatóan.

Mit mutatnak a gyakorlatban?

Ha megnézzük a többi villanyautó leírását, bemutatóját, akkor láthatjuk, hogy minden esetben a legfontosabb az, hogy mégis milyen számokat képes felmutatni egy elektromos autó. Nincs ez másképp most sem: a BYD Seal 230 kW-os csústeljesítménnyel 5,9 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulni. A hatótávolsága is kiemelkedő, a gyári paraméter szerint elérheti az 570 kilométert is.

a
Egy kompakt SUV is elérhető, ami az ATTO 3 nevet kapta. A BYD elektromos autó palettán ez is kiemelt helyet foglal el. 150 kW teljesítményű első motorral, 60 kWh-s akkumulátorkapacitással rendelkezik, amihez még egy 440 literes csomagtartó is párosul. Ezzel 420 kilométeres hatótávolságot képes elérni, a végsebessége 160 km/h, valamint 7,3 másodperc alatt képes nulláról százra gyorsulni.

a
a

Végül ott van a harmadik szereplő, a Dolphin, amivel leginkább a fiatalokat célozzák: 44,9 kWh-s akku, 70 kW-os villanymotor, amivel 340 kilométeres hatótávolságot kapunk.

Tájékozódjunk alaposan vásárlás előtt

Továbbá fel is kell készülni az elektromos autó használatára. Ahogy azt már említettük, a villanyautó beszerzése mellett érdemes egyidőben a töltéshez szükséges eszközökről is gondoskodni. Egy fali töltő vagy otthoni töltőállomás telepítése nem egyszerű feladat. Ezért is kell szakember segítségét kérni a folyamathoz. Ha kérdése van vagy nem tudja, hogyan kezdjen bele, keressen minket és minden támogatást megadunk.

✅GYIK?⚡️

✅ Milyen modellek érhetőek el a BYD elektromos autó márka kínálatában??⚡️

– A BYD elektromos autók három különböző modellt kínálnak: a BYD Seal sportszedánt, az ATTO 3 kompakt SUV-t és a Dolphin-t, melyek különböző vezetési teljesítményekkel és hatótávolságokkal rendelkeznek.

✅ Milyen vezetési teljesítményt és hatótávolságot kínálnak ezek a modellek??⚡️

– A BYD Seal például 230 kW-os csústeljesítménnyel rendelkezik, és 5,9 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulni, a hatótávolsága pedig akár 570 kilométer is lehet. Az ATTO 3 150 kW teljesítményű motorral rendelkezik, 420 kilométeres hatótávolsággal és 160 km/h végsebességgel. A Dolphin pedig 44,9 kWh-s akkumulátorral és 70 kW-os villanymotorral rendelkezik, 340 kilométeres hatótávolsággal.

✅ Mire érdemes figyelni a BYD elektromos autó vásárlása előtt??⚡️

– A BYD elektromos autó vásárlása előtt fontos felkészülni az elektromos autó használatára, beleértve a megfelelő töltőeszközök beszerzését is. Ajánlott egy fali töltő vagy otthoni töltőállomás telepítése, amihez szakember segítségét érdemes kérni. Ha kérdése van vagy tanácsra van szüksége, forduljon hozzánk, és segítünk a folyamatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük