Olvasási idő: 2 perc

Az elektromos autókkal kapcsolatban még a mai napig rengeteg tévhit terjed az átlagemberek között. Ezek közül kiemelkedik kettő: a töltési lehetőségek száma, valamint maga az elektromos autó teljesítménye. Ma már magabiztosan ki lehet jelenteni, hogy a villanyautók felveszik a versenyt a “hagyományos” benzines/dízeles társaikkal, sőt, egyre több területen le is előzik azokat.

elektromos autók hatótávja képes csökkenni növelni electric car

Az elektromos autó teljesítménye egyre nagyobb

Az elektromos autók folyamatosan fejlődnek, elég csak megnézni, hogy a legnagyobb márkák, gyártók közül hány ad ki ilyen modelleket. Természetesen nemcsak a mennyiség növekszik, hanem a minőség is nagy ütemben javul, újabbnál újabb megoldások születnek, valamint az e-autók fogyasztása is egyre biztatóbb. Az akkumulátorok egyre több energiát képesek tárolni, ami egyenesen arányos azzal, hogy a hatótávolság is növekszik.

Például ott van a Kia e-Niro modell, aminek 64 kWh-s akkumulátorához akár 455 kilométeres hatótávolság tartozik, mindezt megfejeli 204 lóerővel, ami már igazán jól hangzik, és a benzines felhasználók is elismerően bólogatnak.

A kérdés általában nem az, hogy mekkora a maximálisan megtehető távolság egy adott modellel, hanem az, hogy nekünk mekkorára van szükségünk? Teljesen felesleges egy 400 km-es távval rendelkező modell, ha egy nap átlagosan csak 8-10 km-t teszünk meg a városban (munkába oda-vissza, valamint egy vásárlás alkalmával). A számok viszont ezt mutatják, hogy egy átlagos sofőr egy átlagos napon még a 8 km-t sem (!) teszi meg autójával. A legtöbb felhasználó ritkán tesz meg egy nap 200 km-nél is többet, de ebben az esetben sem kell aggódni, hisz például aki munkája miatt oda-vissza ingázik például a fővárosból vidékre, annak is bőven elég egy 450-es hatótávolság.

elektromos autók és elektromos autó akkumulátor töltöttésge rendkívűl függ a használat formájától

Ma már rengeteg olyan technika és eszköz van, amivel még kényelmesebbé tehetjük az elektromos autózást, erről bővebben érdemes olvasni cikkeink között.

Mi az, ami a legjobban befolyásolja az akkumulátor teljesítményét?

Természetesen például egy 455 km-es hatótávval rendelkező jármű nem fogja mindig, minden esetben hozni ezt a teljesítményt, mivel rengeteg tényező befolyásolhatja azt. Az egyik legnagyobb kérdés: milyen a vezetői stílusunk? Általánosságban igaz az, hogy a nagyobb sebességhez több energiára van szükség. Aki “sportosabban” szeret vezetni, az több energiát is fog felhasználni. Persze az útviszonyok és a domborzat is közrejátszik, nem mindegy, hogy szerpentinen vagy autópályán vezet az utunk. A külső tényezők közé tartozik az időjárás is, mivel túl melegben és nagy hidegben is több energiára van szükség a rendszer optimális hőmérsékleten tartásához. Végül, de nemutolsó sorban: mennyire pakoltuk meg az autót? Nyaralásra vagy egy találkozóra igyekszünk éppen? A nagyobb teher nagyobb energiafelhasználást eredményez.

Nemcsak a teljesítmény, de a töltési lehetőségek is növekednek

Az elektromos autók teljesítménye folyamatosan fejlődik, mind az aksik mérete (így a hatótávolság is), mind a lóerők száma, de ez nemcsak a modellekre van hatással, hanem a különböző kiegészítőkre, amiket a villanyautóhoz használunk.

elektromos autók hatótávja képes csökkenni novelni electric car

Az e-autók legjobb barátja a töltő, amiből jó, ha van otthon egy. Kapunk gyári töltőt minden elektromos autó vásárlása során, de ezeket jobb inkább csak tartaléknak elrakni, otthoni megoldásra inkább egy komolyabb, fali töltőt ajánlunk. Ennek segítségével kényelmesen, például az éjszaka folyamán is feltölthetjük 100%-ra a jármű akkumulátorát. Ha bármi kérdése van az e-autók teljesítményével vagy a töltési lehetőségekkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal.

Tekintse meg töltő kínálatunkat és kiegészítőiket!

BESEN Type2 Elektromos autó fali töltő kábellel | 11kW | 16A | 3fázis | 6m

21 készleten

Original price was: 209.900 Ft.Current price is: 199.900 Ft. Bruttó (157.402 Ft + Áfa)

Besen WALLBOX elektromos autó fali töltő 11kW (3x16A) (töltőkábellel,RFID)

Beszállítás alatt

Original price was: 239.900 Ft.Current price is: 227.905 Ft. Bruttó (179.453 Ft + Áfa)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük