Olvasási idő: 3 perc

Az elektromos autókhoz rengeteg kiegészítő érhető el, mivel az egész szegmens hatalmas és gyors fejlődésen esik át napjainkban. Az elmúlt 1-2 évben ellepték az utcákat a villanyautók, a töltési megoldások száma egyre jobban növekedik, sőt, már otthon, egyszerűen is megtehetjük ezt mi magunk a saját hálózatunkat használva. Erre tökéletes eszközök a fali töltők, mint amilyen a mai alanyunk is, a Besen WALLBOX.

Egy okos és univerzális fali töltő: a Besen WALLBOX

Már első ránézésre is látszik, hogy a Besen WALLBOX fali töltő sokkal több mindent tud, mint átlagos társai. Az egyik legfontosabb kérdés az ilyen töltőkkel kapcsolatban az, hogy mennyire kompatibilis például a saját elektromos autónkkal. A Besen modellje esetében egyáltalán nem kell aggódni, mivel a legtöbb európai e-autó gyártó járműveivel nyugodtan lehet használni, elég csak megfelelni a SAE J1772 vagy IEC 62196-2 irányelvek valamelyikének, és máris élvezhetjük a fali töltő adta előnyöket.

A telepítéséhez ugyan szükség van szakképzett villanyszerelőre (mint az összes fali töltő esetében!), de mindezt egyszerűen és gyorsan végre lehet hajtani. A teljesítménye 22 kW, mérete 230x300x150 mm, így elmondható, hogy ugyan nem egy nagy eszközről beszélünk, de az ereje annál inkább tekintélyt parancsoló.

Besen elektromos autó töltő otthoni autó töltése

Az információkat egy LCD képernyőn keresztül olvashatjuk le, már önmagában ebben is látszik a modernitás. Itt követhetjük nyomon a feszültséget, a valós töltési időt, a töltőállomás hőmérsékletét, az áramot és a teljesítményt. Ha már hőmérséklet: az okos fali töltő a benne lévő intelligens chipnek köszönhetően folyamatosan monitorozza a fali töltő állapotát, és ha azt érzi. közelít a túlmelegedéshez, akkor lejjebb veszi az áramot.

Miért van szükség okos fali töltőkre?

Besen wallbox elektromos autó töltő

Természetesen a töltésre vannak alternatív, sőt, olcsóbb megoldások is, amelyekről olvashatunk további információkat és tippeket, de ahogy az elektromos autók is megmutatták: a legmodernebb megoldásokkal hatékonyabbak lehetünk és hosszú távon nagy költségeket is megspórolhatunk. A gyári töltők is megfelelnek a célnak, hisz képesek feltölteni a jármű akkumulátorát, de milyen áron? Sokkal több energiát használnak fel, valamint lassabban is megy fel a töltöttség 100%-ra és kevés (vagy semmilyen) biztonsági megoldás nem található bennük. A Besen WALLBOX töltési hatékonysága sokkal nagyobb a hagyományos eszközökével szemben, azaz kevesebb energiát használ fel (a költség is kisebb), és hamarabb éri el a 100%-os töltöttséget az akkumulátor.

Mindemellett ellenáll a környezeti behatásoknak is, hisz IP66 védettséggel rendelkezik, ennek köszönhetően akár kültéren is nyugodtan használhatjuk egy esős napon. ABS anyagból gyártották, így egyszerre ellenálló és könnyű. Azt is mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a Besen WALLBOX az egyik első fali töltő, ami teljesítette a szigorú TUV tesztet, így magabiztosan kijelenthető, hogy minden olyan védelmi funkcióval rendelkezik, amit ma elvárunk egy ilyen eszköztől.

A telepítést mindig bízzuk szakemberre

Függetlenül attól, hogy egy Besen WALLBOX fali töltőről vagy egy másik gyártó modelljéről van szó, a töltő felszerelését nem végezhetjük házilag, csak szakképzett villanyszerelő hajthatja végre a műveletet. Ennek mind szabályozási, mind biztonsági okai is vannak, így ha nem tudjuk, hogyan kezdjünk bele, vagy elakadtunk a folyamatban, mindenképpen keressünk egy hozzáértőt.

Besen elektromos autó töltő

Bármelyik szakaszban is jár éppen, érdeklődik vagy már megvan az ideális modell, keressen minket bizalommal, és mi segítünk a teljes folyamatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük