Olvasási idő: 3 perc
Az elektromos járművek (EV-k) egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, ami köszönhető a jelenleg még érvényben lévő adókedvezményeknek is.

Mivel a következő évtizedben várhatóan egyre több fogyasztó vált át elektromos járművekre, 100 ezrek számára lesz szükség könnyű és kényelmes töltési lehetőségekre. Azok a vállalkozások, amelyek kihasználják ezt a növekvő igényt, új módot találhatnak arra, hogy kiemelkedjenek a versenytársaik közül.

Az elektromos töltőállomással rendelkező éttermek előnyben vannak?

Az éttermek, amelyek lehetőséget biztosítanak a vendégeiknek, hogy megálljanak és egy ideig ott tudjanak tartózkodni, kiemelkedő lehetőségekkel rendelkeznek, hogy kihasználják az új hullámot.
A következőkben bemutatunk néhány előnyt, ami az EV-k gyakoriságának növekedésével ugyanúgy értékesebbek lesznek.

1. Vonzza az elektromos járművel közlekedő vendégeket

A következő években egyre több ember fog elektromos járművet vezetni, ez pedig azt jelenti, hogy több potenciális vendég keresi majd azokat a lehetőségeket, ahol autójukat feltölthetik, miközben vásárolnak vagy üzleti ügyeiket intézik a nap folyamán. Az éttermek parkolói pedig ideális lehetőséget nyújthatnak a “tankolásra”.

Legyen szó egy órás ebédszünetről vagy akár egy vacsorázásról a munka után, az emberek elég hosszú ideig maradnak ahhoz, hogy érdemleges töltést biztosítsanak a járművük számára. Az éttermek, amelyek rendelkeznek AC töltőállomásokkal, akár 25-40 kilométeres hatótávot is hozzáadhatnak a vendég járművéhez egy ebédszünet alatt, viszont azok, akik a gyorsabb DC töltőket választják, akár a teljes feltöltést is biztosíthatják, mielőtt végeznének a teendőjükkel.

Ha egy vásárlónak két olyan étterem közül kell választania, amelyeket nagyon szeret, viszont csak az egyik kínál töltési lehetőséget, akkor szerinted melyiket fogja választani, amikor az EV-nek töltésre van szüksége? Az étteremtulajdonosok az elektromos töltőállomások biztosításával új vendégeket vonzhatnak be, továbbá megerősíthetik a már meglévő vendégek lojalitását.

Elektromos autó töltőállomás éttermeknél, éttermeknek

2. Növelje a bevételét

Az EV töltőállomással rendelkező éttermek nemcsak növelhetik a vendégforgalmat, hanem egyaránt a vendégenkénti bevétel is növelhetik. Ez két módon valósulhat meg.

Először is, tekintsünk arra az ügyfélre, aki ebédidőben szeretne egy kicsit tovább maradni, hogy meghosszabbítsa a töltési idejét. Miközben várakozik, úgy dönt, hogy rendel egy desszertet vagy még egy italt, ezáltal növeli a számláját és a bevételt az étterem számára.

Másodszor, sok étterem tulajdonos talán nem is gondolná, hogy milyen potenciális bevételt generálhatnak közvetlenül az elektromos töltőállomások használatából. Az állomások használatáért felszámított díjakkal az étterem tulajdonosai további bevételi forrást teremthetnek. Sőt, még előnyöket is nyújthatnak, például a töltési jóváírásokkal (amikor a vendég többet költ az étteremben és ezért kedvezményt kaphat a töltés árából).

3. Tűnjön ki az álláskeresők számára

Az éttermek számára nem könnyű az új munkavállalók megszerzése, valamint megtartása a járvány utáni időszakban. Az étterem tulajdonosoknak és menedzsereknek továbbra is kreatívan kell gondolkodniuk arról, hogyan is vonzzák be és tartsák meg az új munkavállalókat a vendéglátóiparban. Az EV töltőállomások biztosítása egy innovatív megoldás, amely segít előnyt szerezni a versenytársakkal szemben és vonzóvá teheti az éttermet a munkavállalók számára.

Elektromos autó töltőállomás éttermeknél, éttermeknek

Azok számára, akik az egész napot az étteremben töltik, például pincér vagy recepciós munkakörben dolgoznak, hatalmas előnyt jelenthet, hogy munka közben teljesen feltölthetik az autójukat. Ez további ok arra, hogy kétszer is meggondolják, mielőtt más munkahelyre váltanának.

Ha az étterem rendelkezik töltőállomásokkal, viszont díjat számít fel az ügyfelek számára a használatukért, fontolja meg azt a lehetőséget, hogy ingyenes töltést vagy kedvezményes díjszabást kínáljon a munkavállalóknak, ezzel növelve a szimpátiát számukra.

4. Segítsen elősegíteni az elektromos járművek elterjedését.

Az üzlet fellendítése és a bevétel növelése mellett az éttermek, amelyek rendelkeznek elektromos töltőállomásokkal, büszkék lehetnek arra, hogy részt vesznek egy ilyen fontos mozgalomban.

Minden olyan vállalkozás, amely elektromos töltőállomásokat biztosít, egy kicsit tovább segíti az elektromos járművek elterjedését. Az éttermek esetében az elektromos töltőállomások jelenléte nemcsak a dolgozók, hanem a futárok számára is könnyebbé teszi az elektromos járművek használatát. Ha munka közben könnyebb a töltés számukra, akkor hamarabb fontolóra veszik az elektromos járművek használatát.

Ez lendületet ad egy olyan mozgalomnak, amely kulcsfontosságú szerepet fog játszani a fenntartható jövő megteremtésében az emberek és a bolygó számára. Bár ez nem közvetlen előny a vállalkozások számára, viszont kimondhatjuk, hogy ez a legfontosabb előny mind közül.

Ha bármiféle kérdése lenne, keressen minket bizalommal, és mi megpróbálunk kielégítő választ adni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük