Olvasási idő: 3 perc

Számtalan oka lehet annak, ha valaki autóvásárláskor elektromos meghajtással készült jármű mellett teszi le a voksát, és az egyik ilyen meghatározó ok lehet az elektromos autó töltési költsége.

A fenti előny mellett természetesen a környezettudatos életszemlélet eredménye vagy éppen az állami ösztönzők kihasználásának lehetősége is állhat a háttérben, de azért jó dolog, ha úgy tudjuk védeni környezetünket, hogy közben olcsón is közlekedünk.

Elektromos autó, amely kicsit mindenben más

A villany autózás alapvető változásokat hoz mindennapi közlekedésünkbe, és ennek a folyamatnak nap mint nap szemtanúi is lehetünk. Az egyik alapvető nagy különbség nem más, mint a járművek töltésével kapcsolatos változások, hiszen a belső égésű motorral szerelt autóknál az otthoni üzemanyag-ellátás szóba sem jöhetett.

Nem így a villany autóknál, ahol már korántsem vagyunk töltőállomáshoz kötve, hiszen nyilvános vagy munkahelyei parkolókban, üzletek előtt vagy akár otthoni környezetben is megoldható az autónk feltöltése.

Akár közcélú, akár saját otthoni töltési lehetőséget veszünk igénybe, mindkét megoldás esetén szükséges különböző eszközök használata, és ezek mind megtalálhatók az EautóTöltőkábel.hu webáruházunkban, ahol a töltési árral kapcsolatban pontos leírások és hasznos tanácsok is várják az érdeklődőket.

Sokkal több választási lehetőség

Az elektromos töltési lehetőségek sokszínűsége rendkívül kedvező, hiszen a választás az autósé, hogy mikor, milyen feltételekkel és hol veszi igénybe a szolgáltatások valamelyikét. Az árnyoldalhoz tartozik viszont, hogy így nehéz pontos választ adni arra a jogos kérdésre, hogy mégis mennyi egy elektromos autó töltési költsége. E kérdés pontos megválaszolásához tisztában kell lenni az adott töltőpont aktuális áraival, amelyek akár napszaktól vagy időtartamtól is függhetnek.

Az elektromos autó töltési költsége a legalacsonyabban akkor tartható, ha erre otthoni lehetőséget építtetünk ki, és például az oldalunkon kínált fali töltők adta lehetőségek közül választunk. Otthoni töltés kiépítése esetén a szolgáltató áraitól és napszaktól függően kijelenthető, hogy az így feltöltött autónkkal úgy autózhatunk, mintha egy 1,5 literes fogyasztású autóval járnánk.

Elektromos autó töltési költsége otthon

A saját otthonunkban kiépített töltés esetén 30-40 forint költséggel számolhatunk kWh-ként és ez napelemes rendszerrel együttműködés vagy intelligens töltésvezérlés használatával még jelentősen tovább mérsékelhető.

Amikor nem otthon töltünk

Nyilvános, közcélú töltőállomásokon jellemzően már 100 forint feletti összegre is felmegy a kWh-kénti költség és vannak olyan töltőegységek, amelyek maguk elvégzik a váltóáram egyenáramúsítását, így ezek sokkal gyorsabb ütemben tudják tölteni autónkat. Ilyen gyorstöltés alkalmával másfélszeres szinten, tehát 150 forint fölött járhat a töltés ára.

A töltések ellenértékének pontos összege mindig megtalálható a töltőoszlopoknál, illetve legtöbb esetben már mobiltelefonos alkalmazás is segít a tájékozódásban. Érdemes alaposan tájékozódni, mert van kombinált rendszer is, ahol fél óráig a töltés mennyisége után kell fizetni, majd az idő letelte után már percenkénti alapon megy az elszámolás.

Léteznek a piacon előre- és utólag fizetős megoldások is, azonban minden esetben kijelenthető, hogy elektromos autóval járni egészen biztosan sokkal olcsóbb kilométerköltséget jelent, mint a hagyományos motorral szerelt autóval. Miközben parkolási, behajtási kedvezményeknek is örülhetünk, valamint az alacsonyabb vagy éppen megszűnő adóterheknek is.

További információkért keresse tanácsadó kollégáinkat elérhetőségeinken!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük